De basis van goed leiderschap

De basis van goed leiderschap

Er zijn maar weinig uitdagingen die groter zijn dan een carrièrestap naar een leidinggevende functie. Opeens moet je een team aansturen en motiveren, ben je verantwoordelijk voor budgetten en voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken. Zaken waar je je nog nooit eerder mee bezig hebt gehouden, maar waarvan nu wel wordt verwacht dat je het kunt.

0 STUDENTS ENROLLED

  Dankzij jarenlange ervaring in leidinggevende posities en het trainen van honderden startende managers bij bedrijven als Shell, Staatsloterij en Nationale Nederlanden, weet ik precies hoe jij je straks als een vis in het water voelt in je rol als leidinggevende.

  Wat leer je in deze training?

  De training bestaat uit 1 telefonische intake en 4 modules van 1 dag. Tijdens alle modules werk je aan je eigen uitdaging – jouw “leaderschip challenge”, die écht relevant is voor jouw rol als leidinggevende. Zo kan je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Vandaag geleerd = morgen aan de slag!

  Tip! Download het gratis werkboek “In 5 stappen naar leiderschap dat vertrouwen geeft”. Zo zet je nog vóór de training van start gaat de eerste stap naar goed leiderschap.


  Module 1: jij en je team.

  Je kunt anderen pas motiveren en aansturen als je jezelf goed kent. Daarom nemen we allereerst jouw kwaliteiten en sterke punten onder loep en leer je hoe je die in kunt zetten in jouw dagelijks leiderschap. Hoe kan en wil jij impact maken? Welke normen, waarden en overtuigingen zijn belangrijk voor jou? Je ervaart welke leiderschapsstijl goed bij jouw past en hoe je die inzet om succesvol te zijn als leider. Vervolgens is je team aan de beurt. Elk team is uniek. Hoe ziet jouw team eruit, wat zijn de sterke en zwakke punten en hoe zorg je ervoor dat iedereen zijn of haar potentieel benut? In dit deel leer je hoe je effectief communiceert met de verschillende personen binnen jouw team en oefen je met het leidinggeven in diverse situaties. Aan het einde van de eerste module ga je naar huis met een uitgebreide analyse en persoonlijkheidsprofiel met inzicht in jezelf en de samenwerking met jouw team.

  Module 2: aanspreken, motiveren en overtuigen

  “Ik hoor het altijd alleen maar als ik iets fout doe!”

  “Ik wist helemaal niet dat ik daar niet goed in ben, dat heeft hij nooit gezegd.”

  De kans is groot dat je zelf één of beide van bovenstaande uitspraken wel eens hebt gedaan over een leidinggevende. Feedback geven – zowel positief als negatief – en het coachen en motiveren van werknemers is een van de sleutels tot goed leiderschap en tegelijkertijd één van de meest lastige aspecten. Nu ben jij opeens aan de beurt. En je wilt natuurlijk niet dat jouw medewerkers ook zo over jou praten.

  In module twee leer je alles over:

  • Feedback geven
  • Het motiveren en coachen van medewerkers
  • Lastige gesprekken voeren
  • Omgaan met weerstand
  • Beoordelen en belonen
  • Slecht nieuws brengen

  Ook hier staat de praktijk weer centraal. Samen zorgen we ervoor dat je naar huis gaat met het vertrouwen gesprekken op de juiste manier te kunnen voeren.

  Module 3: Alle neuzen dezelfde kant op

  Als leidinggevende ben jij verantwoordelijk voor het vertalen van de bedrijfsstrategie naar een strategie voor jouw team. Dat is niet makkelijk. Hoe vertaal je dat wat de organisatie wil naar dat wat er in jouw team moet gebeuren? En, minstens net zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat in jouw team alle neuzen dezelfde kant op staan, iedereen weet wat de doelen zijn en hoe deze bereikt kunnen worden?

  Een grote denkfout die veel startend leidinggevenden maken is het leggen van teveel focus op de inhoud. Het gaat er echter niet alleen om wát je zegt. Minstens zo belangrijk is hoe je de boodschap brengt.

  Na deze module kun je:

  • Presenteren met overtuiging en een persoonlijke visie
  • Draagvlak creëren
  • Concrete doelen stellen en afspraken maken

  Module 4: De puntjes op de i

  In de voorgaande modules heb je jezelf en je team leren kennen. Je hebt geoefend met verschillende leiderschapsstijlen, kunt coachen en motiveren. Je gaat lastige situaties niet uit de weg en zorgt ervoor dat de neuzen van alle teamleden dezelfde kant op staan. In deze laatste module zetten we de puntjes op de i. Wat kan er nog net iets meer aangescherpt worden? In deze laatste module ga je aan de slag met een onderdeel naar keuze, zodat jij met nog meer vertrouwen, kennis en ervaring je rol als leidinggevende vervult.

  Deze training is bedoeld voor

  • Startende teamleiders / managers
  • Leidinggevenden die zonder goede basis in het diepe zijn gegooid

  Eerstvolgende datum training

  • Module 1: Zaterdag 10 maart van 09.00 – 17.00
  • Module 2: Woensdag 11 april van 09.00 – 17.00
  • Module 3: Zaterdag 26 mei van 09.00 – 17.00
  • Module 4: Dinsdag 12 juni van 09.00 – 17.00

  Kosten

  • €2250 per deelnemer, inclusief cursusmateriaal en lunch. Direct aanmelden kan hier.

  Het kan zijn dat je tussen de modules door behoefte hebt aan extra 1-op-1 coaching. Dat kan! Speciaal voor deelnemers aan de training is er de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief van €100 per uur (normaal tarief €150 per uur) 1-op-1 coaching te ontvangen.

  Training in-company laten verzorgen?

  • Dat kan! Neem contact op voor de mogelijkheden.

  Leidinggevenden van deze bedrijven laten zich ook trainen door Doors Open

  Doors Open Learning & Development - Nationale Nederlanden Leiderschap

  Doors Open - Learning & Development - Shell leiderschap

  Doors Open - Learning & Development - Leiderschapstraining Staatsloterij

  Doors Open Leiderschapstraining - KPN

  VOLG DEZE CURSUS
  top
  Lumina gecertificeerd
  X