Ons Women’s Leadership-curriculum is een in-company programma dat gericht is op professionele groei door middel van Embodied Leadership. In tegenstelling tot traditionele leiderschapsprogramma’s gaan wij een stap verder door ons te richten op zowel cognitieve vaardigheden als lichamelijke handelingen. We maken gebruik van baanbrekende neurobiologische en neurofysiologische inzichten, samen met somatische leiderschapstechnieken, om cruciale vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn in de hedendaagse zakelijke wereld. 

Wat is Embodied Leadership? 

Embodied Leadership staat centraal in ons programma. We begrijpen dat leiderschap niet alleen draait om wat je weet, maar ook om hoe je handelt en communiceert met je lichaam. Door het integreren van lichaamsbewustzijn, non-verbale communicatie en het verkennen van de kracht van houding en beweging, leren onze deelnemers effectieve leiders te zijn op een dieper niveau. 

Het programma behandelt drie dimensies van leiderschap:  

Door middel van doortastende oefeningen en interactieve presentaties helpen we deelnemers om het beste in zichzelf en anderen naar voren te brengen. 

Voor wie is dit programma bedoeld? 

Dit ervaringsgerichte programma is bedoeld voor vrouwen die leidinggevenden zijn of een leidinggevende functie ambiëren en die hun leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen. We werken met kleine groepen om individuele behoeften aan te pakken en realistische groei te bevorderen. 

Ons curriculum is gebaseerd op de meest geavanceerde en recente inzichten in de neurowetenschappen en combineert deze met bewezen somatische technieken. Deze unieke benadering stelt vrouwen in staat om zichzelf beter te begrijpen, authentiek leiderschap te ontwikkelen en succesvolle resultaten te behalen in hun professionele carrière. 

Veel vrouwen in (aspirerende) leiderschapsposities worden geconfronteerd met uitdagingen zoals: 

  

Verder is het Imposter Syndroom is een veelvoorkomend probleem waar vrouwen vaak last van hebben. Het veroorzaakt een constant gevoel van ontoereikendheid in hun functie, wat kan leiden tot chronische stress en burn-out. Dit belemmert hen bij het nemen van risico’s, het bevorderen van zichzelf en het maken van onnodige compromissen die hun carrière schaden. Dit heeft ook negatieve gevolgen voor hun motivatie en prestaties, wat de organisatie beïnvloedt.  

Door deel te nemen aan ons Women’s Leadership-programma zullen vrouwen essentiële vaardigheden verwerven die hen onderscheiden als zelfverzekerde en invloedrijke leiders. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin deelnemers kunnen groeien, uitdagingen kunnen aangaan en een sterke community van gelijkgestemde vrouwen kunnen opbouwen. 

Hoe werkt het? 

Ons 7-daagse Embodied Leadership Growth-programma is gebaseerd op praktische inzichten uit de evolutionaire biologie, neurobiologie en neurofysiologie van de afgelopen 30 jaar. Deze inzichten zijn vertaald naar somatische benaderingen die tijdens de workshops worden toegepast, zodat deelnemers deze direct kunnen toepassen in hun eigen werkomgeving. 

Het programma ontwikkelt de leiderschapsvaardigheden van deelnemers op de volgende manieren: 

Tijdens het programma verkennen en oefenen we onderwerpen zoals stressbeheersing, emotieregulatie, conflictmanagement en strategie-implementatie. Onze ervaren facilitators, Suzanne Mau-Asam en Boudewijn Bertsch, zijn experts in somatische coaching en leiderschapsontwikkeling. 

Meer weten? 

Heb je interesse in ons programma en wil je meer weten over onze verschillende in-company opties?  

Neem contact met ons op voor de details!