FOOD FOR THOUGHT COWORKING WEEK
JUNI 2019 – CURAÇAO

De eerste editie van de Food for Thought Coworking Week op Curaçao in april 2019 was een ongekend succes. En dus gaan we voor ronde 2 in juni!

Wat is de Food for Thought Coworking Week?

Een uniek concept waar zowel startende als ervaren ondernemers door middel van 1-op-1 coaching, brainstormsessies, masterclasses en paneldiscussies hun bedrijf binnen 5 dagen naar het volgende niveau tillen. Suzanne Mau-Asam, oprichter van Doors Open, is aanwezig om samen met Elton Villarreal de deelnemers te begeleiden.

Het is mogelijk om je per dag aan te melden of voor de hele week.

Lees verder om uit te vinden waarom jij deze kans niet mag missen om mee te doen met dit programma en meld je aan jouw plek te garanderen.

Ben jij een ondernemer of wil jij jouw eigen bedrijf starten? En herken jij dit:

… Ik heb heel veel ideeën maar ik weet niet hoe ik ze concreet moet maken.

… Ik wil mijn bedrijf echt naar een hoger niveau tillen maar ik weet niet hoe.

… Ik verzin steeds smoesjes over waarom ‘nu niet het juiste moment is’ om mijn dromen te volgen. Ik blijf het uitstellen.

… Ik twijfel vaak of ik het wel echt kan en merk dat ik onzeker ben over mijn werk en het ondernemerschap.

… Ik weet niet hoe ik mijn ‘verhaal’ moet vertellen. Hoe zorg ik dat ik zichtbaar ben en dat ik mij onderscheid van mijn concurrenten?

… Ik heb een zetje in de juiste richting nodig en wil graag met andere ondernemers brainstormen of wat wel en niet werkt.

Herken jij jezelf in deze uitspraken? Twijfel dan niet en laat je gegevens achter, zodat je direct bericht krijgt als de inschrijving voor de tweede editie van de Food for Thought Coworking Week geopend is.

Wat ga je doen tijdens de week?

Coworking & Co-Learning

5 dagen werk je vanaf verschillende inspirerende locaties op Curaçao. Je kan elke dag op een andere plek inspiratie opdoen en andere ondernemers ontmoeten. Elke dag zetten we gezamenlijk onze tanden in een ander thema om je te helpen jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Brainstorms & Masterminds

Je krijgt meteen een netwerk aan ondernemers die, net als jij, het beste uit zichzelf en hun business willen halen.

Kennis & inspiratie

Je neemt deel aan verschillende masterclasses en panel discussies die gegeven worden door succesvolle en ervaren ondernemers die weten hoe je een bedrijf op moet bouwen en succesvol kan maken. In deze krachtige sessies geef jij je vaardigheden een enorme boost.

1-op-1 business coaching

Keuzes maken, doelen stellen, omgaan met stress, leidinggeven, een team bouwen, waar je ook mee worstelt, samen met 2 ervaren coaches ga je er aan werken.

De resultaten

– Meer vertrouwen in jezelf en jouw toekomst als ondernemer.

– Inzicht in je valkuilen en kwaliteiten.

– De basis van je bedrijf staat. Je hebt concrete doelen bepaald en een plan van aanpak gemaakt waarmee je heel specifiek weet wát je gaat doen en op welke manier.

– Je weet hoe je jouw pitch naar potentiële klanten kunt vormgeven. Je weet ook wie je ideale klant is.

– Je hebt motivatie en inspiratie om van jouw bedrijf een succes te maken.

– Je hebt een netwerk van andere ondernemers gecreëerd met wie je ook ná de Food for Thought Coworking Week kunt blijven sparren.

– Je hebt praktische tools, tips en handvatten in huis waarmee je aan jouw bedrijf kunt bouwen.

Jouw coaches

Suzanne Mau-Asam

In 2018 werd Suzanne Mau-Asam genomineerd voor Viva400 in de categorie Zakenwonders. Je bent dus bij haar in goede handen om te leren hoe je van jouw bedrijf een succes maakt. Door persoonlijke coaching, tips en advies uit haar eigen ervaring, brainstorms en sparringsessies ben jij na afloop helemaal klaar om de onderneming van je dromen vorm te geven.

Suzanne coacht al meer dan 15 jaar leidinggevenden, professionals en ondernemers, heeft 2 bedrijven en is opgeleid tot somatic coach bij het Strozzi institute.

Elton Villarreal

Met meer dan 10 jaar ervaring als ondernemer en 3 eigen bedrijven, inspireert Elton Villarreal jaarlijks ondernemers en leidinggevenden om de juiste stappen te nemen bij het bouwen van hun bedrijf. Zijn motto is: Your Development is Our Purpose! 

Als coach en trainer is Elton altijd op zoek is naar manieren om te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om je droom als ondernemer of professional te vervullen. Hij doet niets liever dan anderen inspireren en ondersteunen in hun ontwikkeling.

Het programma

Je kunt je per dag aanmelden, of voor de volledige week.

Dag 1: Doelen stellen voor succes

We hebben allemaal dromen.

Hoe zorg je dat jouw dromen waarmaakt? Dat het niet alleen maar bij dromen blijft? Dat is precies waar het in deze 1e ochtend van de Food for Thought Coworking Week omgaat.

Je gaat aan de slag met het stellen van doelen, maakt keuzes, een plan van aanpak en brengt FOCUS aan. Je ontdekt wat jouw onderliggende motivaties zijn en welke angsten je tegenhouden en leert hoe je, stap voor stap, steeds dichter bij het bereiken van je doelen komt. Aan het einde van deze ochtend ben je er klaar voor om in 90 dagen jouw droom te realiseren!

Wat leer je op deze dag?

 • Reflectie: om vooruit te kunnen, is het ook nodig om regelmatig stil te staan en terug te kijken waar je vandaan komt. Je wordt uitgedaagd om na te denken over wat jouw ONDERNEMERS droom is en WAAROM.
 • Doelen stellen: Hoe kom je van de “Alles is mogelijk” droom naar SMART en realistische doelen? 
 • Toewijding en voorwaarden: Wat heb je nodig om je droom te realiseren? 
 • Angst en obstructies: Je krijgt inzicht in wat je tegenhoudt bij het waarmaken van jouw dromen. 
 • Een plan van aanpak maken.

Dag 2: Finance & Business Model Canvas

Je hebt een goed ondernemers idee en je weet hoe je het gaat aanpakken. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook winstgevend is?

En hoe regel je de financiering of belastingzaken?

De tweede ochtend van de Food for Thought Coworking Week gaat over het maken van een financieel plan.

Je gaat aan de slag met het maken van een financieel plan en je krijgt tips en adviezen van financieel experts.

Wat leer je op deze dag?

 • Financiering: Waar kan je terecht voor financiering in de  beginfase van het ondernemen.
 • Duurzaamheid: Hoe zorg je ervoor dat je onderneming financieel sterk en duurzaam is.
 • Financieel Plan: Je maakt een financieel plan voor de lange termijn (5-10 jaar)

Dag 3: Hoe bouw je een kick-ass merk

Er is geen standaard handleiding over hoe je een sterk merk bouwt. Wat voor het ene merk werkt werkt niet per se voor een ander merk.

Op deze coworking ochtend ga jij met jouw persoonlijke succesformule aan de slag.

Je leert daarbij ook dat het soms belangrijk is om uit je comfortzone te komen om een sterk merk neer te zetten. 

Wat leer je op deze dag?

 • Doelgroep: Een product voor iedereen is een product voor niemand: Je wordt uitgedaagd om kritisch naar je doelgroep te kijken. Stap voor stap stel je jouw ideale klant samen.
 • De pitch: Je leert hoe je jouw verhaal kunt vertellen. Wat maakt jouw merk bijzonder? Wat maakt jou anders dan je concurrenten?
 • Concurrenten: Wie zijn jouw concurrenten eigenlijk? Je krijgt verrassende inzichten en leert dat concurrentie vaak uit onverwachte hoek komt.
 • Marketingplan: Je maakt een plan over welke marketingkanalen voor jou werken.
 • De essentiële toolkit: Je krijgt praktische tips en tricks over welke tools je kan gebruiken om jouw merk te bouwen.

Dag 4: Female Focused Coworking Dag

Dat mannen en vrouwen verschillen is geen nieuws. Maar ook in het ondernemerschap lopen vrouwen tegen andere zaken aan dan mannen. Op deze coworking ochtend leer je vanuit persoonlijk leiderschap te ondernemen als vrouw.

Je gaat aan de slag met het maken van de juiste keuzes voor je bedrijf en voor je privé-leven. Je leert hoe je kan omgaan met de uitdagingen die je ervaart als vrouwelijke ondernemer.

Let op! Ook mannelijke ondernemers zijn van harte welkom bij deze coworking ochtend, om hun kennis en ervaring te delen.

Wat leer je op deze dag?

 • Stress: Je werkt aan jouw persoonlijke plan voor stress management en work life balance
 • Sterke punten: Je leert je sterke punten en kwaliteiten uit te vergroten en in te zetten in je ondernemerschap
 • Persoonlijk leiderschap: je leert vanuit persoonlijk leiderschap de juiste keuzes te maken
 • Tips: Je krijgt tips en tricks voor ondernemen als vrouw
 • Inspiratie: Je leert van succesvolle vrouwelijke ondernemers

Dag 5: Netwerken als ondernemer

Op wildvreemden afstappen, beleefd knikken en glimlachen, 10 keer op een middag of avond vertellen wat jij doet en luisteren naar wat de ander doet. Naar huis gaan met een stapel visitekaartjes waar je vervolgens niks meer mee doet. Netwerken kan moeilijk zijn, kost veel tijd en voelt soms nutteloos aan. En dat terwijl het zo belangrijk is.

Op deze coworkingmiddag ga je aan de slag met het verbeteren van jouw on- en offline netwerk. Je leert op welke manier je beter gebruik kan maken van je eigen netwerk.

De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel waarbij je jouw netwerk op een informele en positieve manier kan uitbreiden.

Wat leer je op deze dag?

 • Jouw netwerk: Je brengt je eigen netwerk in kaart en leert hoe je het netwerk effectiever kan inzetten
 • LinkedIn: Je leert hoe je meer business met LinkedIn kan genereren
 • Effectief netwerken: Je leert wat wel en niet werkt bij netwerken
 • Netwerkborrel : Tijdens een afsluitende netwerk borrel breidt je je eigen netwerk uit en kan je het geleerde direct in praktijk brengen

De kosten

Het programma is flexibel opgezet. Je kunt er voor kiezen om elke dag deel te nemen, maar kunnen ook kiezen om alleen  bepaalde dagen deel te nemen.

Je plek tijdens de Food for Thought Coworking Week is definitief zodra de betaling is ontvangen.

1 coworking ochtend of middag: Naf 65 ($37). Dit is inclusief ontbijt.

5 coworking ochtenden is Naf 250 ($145)

1-op-1 coaching

Het is mogelijk om 1-op-1 coaching sessies te boeken met Suzanne of Elton. Een coaching sessie duurt 1 uur en tijdens de sessie ga je dieper in op jouw persoonlijke coaching vraag. Neem hiervoor contact op via info@doors-open.nl.

1 coaching sessie: Naf 137,50 ($75)

Ben je er klaar voor om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen? Laat je gegevens achter, zodat je direct bericht krijgt als de inschrijving voor de tweede editie van de Food for Thought Coworking Week geopend is.