Ontwikkel een passie voor leren. Dan zal je altijd blijven groeien.

De meeste organisaties weten dat het belangrijk is om in de ontwikkeling van medewerkers te investeren, zowel in nieuwe als bestaande medewerkers. Het zorgt voor meer betrokkenheid, een hogere productiviteit en betere bedrijfsresultaten. En toch zijn er maar weinig bedrijven met een goed werkend Learning & Development programma.

Weg met losse flodders

Het écht goed ontwikkelen van medewerkers gaat veel verder dan hier en daar wat trainingen volgen.

Het start met het achterhalen van het antwoord op belangrijke vragen.

“Waarom investeren wij in de ontwikkeling van onze medewerkers? En áls we daar in investeren, wat is dan de juiste manier, zodat we het gewenste resultaat bereiken, zowel voor de organisatie als de medewerker?”

Doors Open is de juiste partner om deze essentiële vragen te beantwoorden en om passende programma’s te ontwikkelen. Van onboarding tot volledige corporate universities, wij zorgen dat medewerkers hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Meer weten? Neem gerust contact op!

De 5 uitdagingen van Learning & Development

Uitdaging #1

Je weet als organisatie dat je “iets” met Learning & Development moet, maar weet niet waar je moet beginnen. Dit leidt tot het uitstellen van keuzes of het kiezen voor het verkeerde programma.

Uitdaging #2

Je weet niet wat je niet weet. En dus is het voor zowel medewerkers als organisaties lastig om de opleidingsbehoefte goed vast te stellen.

Uitdaging #3

In de waan van de dag vergeten leiders om tijd en aandacht te besteden aan het ontwikkelen van hun medewerkers.

Uitdaging #4

Medewerkers willen zich wel ontwikkelen, maar weten niet altijd of er wel opleidingsbudget is, of durven hier niet om te vragen.

Uitdaging #5

Organisaties zijn bang om te investeren in ontwikkeling. “Wat als deze persoon binnen 3 maanden weer vertrekt?”

Leren kun je leren.

De 3 uitgangspunten van Doors Open bij Learning & Development

Van A tot Z

Voor een goede ontwikkeling van medewerkers zijn alleen trainingen niet voldoende, maar moeten programma’s ontwikkeld worden vanuit een visie op leren. Vragen die beantwoord moeten worden zijn: “Wat willen we bereiken?” “Hoe zorgen we dat er daadwerkelijk een blijvende en duurzame verandering in de organisatiecultuur en/of het gedrag van medewerkers tot stand komt?”

Doors Open heeft meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van succesvolle en resultaatgerichte onboarding programma’s speciaal voor nieuwe medewerkers en het samenstellen van volledige opleidingsprogramma’s en corporate universities.

De vraag achter de vraag

Hoe weet je op welk gebied je medewerkers zich moeten ontwikkelen? Hoe zorg je ervoor dat je investering in opleidingen geen weggegooid geld is?

Het kiezen en samenstellen van het juiste opleidingsprogramma voor medewerkers op elk niveau binnen de organisatie start met het achterhalen van deze behoeften én de “behoefte achter de behoefte”. Een medewerker die overloopt van het werk, denkt wellicht een timemanagement training nodig te hebben, maar moet in werkelijkheid aan de slag met zijn of haar assertiviteit.

Doors Open is dé partner als het aankomt op het beantwoorden van deze vragen.

Praktisch

“We gaan vandaag op de fiets van A naar B”. Dat klinkt als een leuke oefening tijdens een training. Maar waarom doe je dit? En wat heb je eraan in de praktijk?

Veel trainingen en opleidingen falen in het toepasbaar maken van de kennis in de praktijk. Dat is waar Doors Open het verschil maakt. Door de juiste oefeningen, theorieën en inzichten aan te bieden binnen een ontwikkelprogramma, heeft de organisatie garantie dat het geleerde ook echt ingezet wordt binnen het bedrijf.

Op welk vlak wil jij jezelf ontwikkelen? En hoe doe je dat? Met dit handige werkboek kom je erachter! Downloaden is gratis.

Er is maar één ding erger dan het trainen van je werknemers en ze zien vertrekken. Je werknemers níet trainen en ze zien blijven.

Henry Ford

Succesverhalen

Deze organisaties gingen je voor en benutten samen met Doors Open de ontwikkelkansen van werknemers

Ik heb samen met Suzanne een aantal impactvolle leiderschapstrajecten ontwikkeld. Ik heb haar leren kennen als een gedreven en professionele L&D specialist. Ze wist steeds de juiste mensen bijeen te brengen en hield ze de vinger aan de pols. Zij was altijd heel alert op de leerbeleving van de deelnemers en zorgde steeds voor een goede connectie tussen individuele behoeften en de doelstellingen van de organisatie.

Suzanne heeft een zeer authentieke manier van werken. She gets the job done. Haar vriendelijkheid, integriteit, passie en professionele aanpak zijn werkelijk inspirerend!

Meer inspiratie over Learning & Development

Lees onze blogs voor onze visie op leren, inspiratie, tips & trucs.